Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Pentukoulutus, pentukurssi Helsinki Espoo Vantaa
sekä Sipoo ja Porvoo
Pentukoulutus, pentukurssi Helsinki Espoo Vantaa sekä Sipoo ja Porvoo Koiranpennun hankinta  

Koiranpennun hankinta on iso päätös, johon pitää sitoutua jopa 15 vuoden ajaksi. Koiran pito vaatii omistajalta päivittäistä aikaa ulkoiluttamisen ja muun aktivointiin sekä hoitoon. Pieni koiranpentu vaatii enemmän aikaa, kun täysi-ikäinen koira, joten pennun ottamisen ajankohta kannattaa ajoittaa oikein.

Koiran pito maksaa: nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kuluja kertyy kuukaudessa keskimäärin 80 euroa/koirakko. Tämän lisäksi pitää varautua myös muihin yllättäviin kustannuksiin.  Kannattaa miettiä onko perheessä resursseja koiran hankintaan ja ylläpitoon. Onko koiralla hoitajaa, kun siihen on tarvetta. Koiraa ei saa jättää liian pitkäksi ajaksi yksin. Yksinoloon harjoitellaan pienin askelin, ettei muutos ole liian rankka pienelle koiralle. Vastuu koirasta on aina aikuisen. Isommat lapset, 12-v   täyttäneet, voivat auttaa tietyissä sovituissa asioissa, mutta vastuu on kuitenkin aina aikuisella.

 

 

Jos olet päättänyt hankkia koiran, siihen liittyy monenlaisia tärkeitä kysymyksiä. Muista että terveys ja hyvä luonne ovat tärkeämpiä kuin ulkonäkövaatimukset. Parastahan on, kun saat pennun, joka todennäköisesti elää terveen ja pitkän elämän.   

Tulevan koiranomistajan pitää miettiä asioita kuten: rodun valintaa, koiran kokoa, oma elämäntilannetta ja aktiivisuutta, mihin tarkoitukseen koira on jalostettu ja sen rodunomainen tyypillinen lajikäyttäytyminen, asumisolosuhteet, miten paljon hoitoa koiran turkki vaatii, sietääkö se kylmyyttä/kuumuutta, onko rotu  haukkuherkkä, hankitaanko pentu vai aikuinen koira, millainen kokemus sinulla on koirista, oletko kiinnostunut koiranharrastuslajeista? Mistä löytää luotettavan kasvattajan ja juuri sinulle sopivan yksilön? Usein koiran hankitapäätöksestä voi joutua odottamaan ennen kun sopiva pentu tai koira löytyy joten maltti on valttia. Hätiköityjä päätöksiä ei kannata tehdä, eikä koiraa pidä hankkia säälistä.

 Epäselvistä olosuhteista tulevat koirat voivat olla sairaita. On myös hyvä pitää mielessä, että liian kapea geenivaranto ja sisäsiittoisuus tekevät koirista sairaita, joten kannattaa aina selvittää mahdollisimman tarkasti koiran taustaa. 

Vaikka ikinä ei voida olla täysin varma että tuleva koira on terve ja virheetön voit kuitenkin valita hyvän ja vastuuntuntoisen kasvattajan. Koiran hyvän tulevaisuuden alku, alkaa hyvästä kasvattajasta. Sen jälkeen koiran tulevaisuus on sinun käsissäsi. Hyvä kasvattaja on ammattitaitoinen ja yhteistyökykyinen. Kasvattaja tuntee rotunsa hyvin, on avoin ja rehellinen, kohtelee koiraa hyvin ja noudattaa eläinsuojelulain vaatimuksia ja suosituksia ja vaatii sen myös tulevalta koiran omistajalta. Hyvä kasvattaja haluaa tavata tulevia omistajia ennen luovutushetkeä. Kasvattaja osaa perustella kyseisen pennun vanhempien valintaa ja osaa opastaa pennun ostajaa hyvään alkuun.

Koiran valinta ei ole helppoa joten kannattaa tutustua eri rotuihin, perinnöllisiin sairauksiin, eri rodun kasvattajiin, koirankaupan sopimuksiin sekä eri rotujärjestöihin ja Suomen Kennelliittoon. 

 Kun pentu vihdoin saapuu kotiin ja on sopeutunut ympäristöönsä, alkaa sosiaalistaminen ja peruskoulutus. Pennun on helppoa oppia ja sitä tilaisuutta kannattaa hyödyntää heti ensimmäisistä päivistä alkaen. Ensimmäinen asia on koiran opettaminen sisäsiistiksi, se tehdään maltilla ja hyvällä ajoituksella ja aloitetaan heti koiran saavuttua uuteen kotiin. Autamme mielellämme pennun koulutuksessa. Oikealla opastuksella ja kouluttamisella koirastasi kasvaa tyytyväinen ja uskollinen perheenjäsen ja ystävä pitkäksi aikaa.

 

Pentukoulutukseen kannattaa satsata!

Oppiminen tuo turvallisuutta ja luottamusta suhteelle, joka kestää läpi koiran elämän