Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Näin valmistat koirallesi herkkullisen liha-maksa ja vihanneslaatikon / Så här tillreder du en delikat kött-lever och grönsakslåda för hunden:

Julkaistu 16.02.2015

Parempi ja terveellisempi koiralle kuin kaupan maksalaatikko!

Bättre och mer hälsosam för hunden än butikens leverlåda!

Kun itse valmistaa ruoan, tietää mitä lautaselle saa. Sama koskee koiranruokaa. Oman keittiön pataruoka on tuore ja täynnä elinvoimaa ja koiran mielestä verrattoman maukas. Jos sinulla on aikaa, voit kokeilla valmistaa omaa maksalaatikkoa koirallesi.

 

Tarvitset:

  

200-250 g jauhelihaa (riista, possu, lammas, nauta)

50-100 g jauhettua maksaa 

(0,5 dl kaurahiutaleita tai leseitä, liota hieman vedessä ennen käyttöä) 

1 dl keitettyä puuroriisiä

1 dl vihanneksia tai marjoja (porkkana, parsakaali, omena, mustikka)

1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä 

1-2 rkl öljyä 

1-2 kananmunaa (munankuoretkin voi hienontaa mukaan)

 

Tee näin:

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 100 C  lämmössä n. 30-45 min. 

Kun seos on valmis anna hetken jäähtyä ennen kuin lisäät vitamiinit ja hivenaineet. 

Tässä käytän Aptus multidog- valmistetta: 1 mittalusikallinen (5ml.) / 10 kg elopainoa.

Nyt ruoka on valmis tarjottavaksi - Koirasi kiittää!

 

Huomioi:

Muista että koiran pitää tietenkin sietää sekä maksaa että viljaa. Jos ei, niin voit korvata maksan isommalla määrällä jauhelihaa. Viljan voi jättää kokonaan pois. Riippuen koiran aktiivisuudesta ja liikunnasta tämä on sopiva päivän annos n. 25 kg painavalle koiralle, kun taas 10 kg painavalle koiralle tämä annos riittää kahdeksi- kolmeksi päiväksi. Itse syötän koirilleni sekaruokaa (raakaa, kuivaa ja koti). Olen tarkka siitä että koirat saavat tarvitsemansa vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet. Lisään niitä tarpeen mukaan purkista, varsinkin silloin kun itse valmistan tai syötän raakaruokaa. Tätä liha-maksa ja vihanneslaatikkoa valmistan ajoittain. Välillä pyöritän taikinasta lihapullia joita käytän koulutusnamina. Toimii erittäin hyvin myös siihen tarkoitukseen.

Titti Creutziger/ Koirakonsultti 

 

När du tillreder maten själv, vet vad du får på tallriken. Det samma gäller våra hundars föda. Om du har tid kan du prova laga din egen leverlåda. Den är färsk och välsmakande för hunden.

 

 Du behöver:

 

 

200- 250 g malet kött (vilt, gris, lam, nöt)

50-100 g mald lever

1 dl kokt grötris

(0,5 dl havrekli el. gryn, som är bra att blötlägga före användning i lite vatten)

1 dl grönsaker och/el. bär (broccoli, morot, äppel, blåbär)

1 msk krossade linfrön

1-2 msk olja

1-2 ägg (om du finfördelar skalen kan du använda dem också)

 

Gör så här:

Blanda ingredienserna i en ungsform och grädda i ugnen, 100 C värme ca. 30-45 min.

När blandningen är färdig och lådan svalnat, tillsätter du nödvändiga vitaminer och spårämnen. Här använder jag en färdig blandning av Aptus multidog:

1 måttsked (5ml) / 10 kg kroppsvikt

Maten är nu färdig att serveras – Din hund tackar!

 

Att tänka på:

Hunden måste naturligtvis tåla både lever och spannmål. Gör den inte det, går det bra att använda en större mängd malet kött istället för lever. Spannmålen kan man lämna bort helt och hållet. Beroende på hundens fysiska aktivitetsnivå, räcker den här mängden för ett dygn, till en hund som väger ca. 25 kg. Medan samma mängd, räcker 2-3 dagar för en hund som väger 10 kg. Själv äter mina hundar blandmat (rawfood, torrfoder och hemlagad mat). Är noga med att mina hundar inte lider av brister på spårämnen, mineraler eller vitaminer. Tillsätter därför dessa enligt behov, speciellt då jag själv lagar deras mat. Den här typen av kött-lever och grönskas låda brukar jag tillreda då och då. Ibland brukar jag även använda samma blandning till att rulla små köttbullar och grädda i ugn för att sedan använda som träningsgodis. Fungerar bra det också!

 Titti Creutziger/ Hundkonsult