Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Koiran peruskoulutus ja arkiharjoittelu

 

Koira on oppivainen ja meidän onneksi koira hakeutuu helposti, omasta tahdostaan, yhteistyöhön meidän kanssamme. Perustottelevaisuus helpottaa jokapäivästä elämää ja päivittäisiä askareita. Perustottelevaisuudella tarkoitan sitä, että koira luottaa omistajaansa, perheeseensä, on huoleton ja käyttäytyy rennosti ja hyvin. Hyödyllisiä asioita ovat kontakti omistajaan, luokse tulo, istuminen, makaaminen, seuraaminen, hihnassa kävely, ohituksia, pysähtyminen, odottaminen, jonkun puuhan keskeyttäminen, asioista luopuminen, rauhoittuminen, omaan paikkaan meneminen jne. Mitä nuoremmalla iällä aloitetaan sen parempi. Silti on hyvä muistaa että vanhakin koira oppii, joten ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa koirakoulussa.

Koiran sosiaalistaminen on tärkeätä. Sosiaalistaminen tarkoittaa sitä, että pienin askelin totutellaan koiraa erilaisiin asioihin kuten lapsiin, aikuisiin, muihin koiriin, vieraisiin, postin kantajaan, ääniin, eri paikkoihin, kulkuvälineisiin, hoitotoimenpiteisiin, erilaisiin tilanteisiin kuten eläinlääkärikäynteihin, eri maastoihin ja keleihin, kaupungin meluihin ja liikenteeseen jne. Ennen kaikkea kannattaa totutella koiraa niihin asioihin, jotka ovat  itselle ajankohtaisia. Tässä pätee sama sääntö kuin muualla mainituissa  harjoituksissa. Edetään pienin askelin, koirakohtaisesti, oikeanlaisilla harjoituksilla. Autamme mielellämme koiran kouluttamisessa.

 

Toimivampi arki on mukavampi arki!

Koiran koulutus, arkitottelevaisuus ja yksilöohjausta: Koirakoulu DogHow pääkaupunkiseutu p. 040 3551800Koiran koulutus, arkitottelevaisuus ja yksilöohjausta: Koirakoulu DogHow pääkaupunkiseutu p. 040 3551800