Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Koiran ongelmakäytös muutetaan oikealla ohjauksella/ Koirakoulu DoghowKoiran ongelmakäytös muutetaan oikealla ohjauksella/ Koirakoulu DoghowKoiran käytöshäiriö

 

Koirat ovat yksilöitä ja reagoivat asioihin eri tavalla. Koirissa on myös geneettisiä eroja stressin sietämisen ja kuormituksen suhteen. Ns. ongelmakäytös on periaatteessa koiralle ihan normaalia ja lajille tyypillistä käyttäytymistä, jossa koira toimii eri tavalla kuin omistaja haluaisi. Jos ongelmaan päästään puuttumaan nopeasti, on se helpompi korjata. Kun ongelmakäytös toistuu, se vahvistuu ja ilmaantuu yhä voimakkaampana.

Koiran käyttäytymiselle on aina syynsä. Haluamme aina tutustua koiraan sen omassa ympäristössä, jotta voimme tutustua sen elinoloihin, rutiineihin ja perheeseen. Jonka jälkeen suunnitellaan mikä on paras kuntoutus yksilölle.

 

Kannattaa suhtautua varauksella ns. hyviin neuvoihin. Kun kyseessä on ongelmallinen käytös, on syytä perehtyä asiaan ja ymmärtää mitä on tekemässä, miten edetä. Koulutusneuvot, joissa kaikkiin samantyyppisiin ongelmiin suhtaudutaan samalla tavalla, voi pahentaa tilannetta. 

Tukahduttamalla, rankaisemalla tai apuvälineiden käytöllä voi vaimentaa ongelmaa hetkeksi, mutta ei ratkaista ongelmaa pysyvästi.

 Pikaratkaisuja ei yleensä ole, mutta monet tilanteet eivät myöskään vaadi pitkää terapiaa. Pyrimme löytämään käyntimme yhteydessä ratkaisun avaimet, jotta pystytään ohjaamaa koiran käytöstä haluttuun suuntaan. Joskus ratkaisu on aidosti yksinkertainen, toisinaan apua tarvitaan enemmän.

Kaikkien kyseisen koiran kanssa tekemisissä olevien pitää noudattaa samoja ohjeita ja sääntöjä. Onnistuminen vaatii omistajalta ja koko perheeltä aikaa, ohjausta, viestintää - ja ymmärrystä. Joskus myös suuriakin muutoksia. Sinnikkyys ja määrätietoisuus sekä oman rauhallisuuden säilyttäminen yleensä myös johtavat tuloksiin. Autamme mielellämme!

Koiran käytöstä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti - Ole yhteydessä ammattitaitoiseen kouluttajaan joka selvittää ongelman syyt ja auttaa koiran käyttäytymisen muokkaamisessa oikeanlaisilla harjoituksilla.