Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 Koirankouluttaja ja konsultti

 

Koirien ammattikouluttaja Titti Creutziger ja mäyräkoira Zorro
HelsinkiKoirien ammattikouluttaja Titti Creutziger ja mäyräkoira Zorro HelsinkiKoirakonsultti on koulutettu koira-alan ammattilainen joka auttaa koiria ja omistajia ongelmatilanteissa, niiden ehkäisemissä ja yleisesti koiriin liittyvissä asioissa.

 

Olen Titti Creutziger ja valmistunut erinomaisin arvosanoin koirakonsultiksi Borgå Folkakademiista. Koulutus on laaja-alainen kokonaisvaltainen koiriin keskittyvä koulutus.

Yritykseni DogHow:n olen perustanut keväällä 2013. Tämän aikana olen päätoimisesti työskennellyt koirankouluttajana eri rotujen niin pentujen kuin aikuisten koirien kanssa. Olen kouluttanut ja opastanut yli tuhat koiraa ja koiran omistajaa. Kokemusta koirista on reippaasti yli 30 vuoden takaa. 

Koirakonsultin työ on ihmis- ja koiraläheistä, yksilöllistä ohjausta ja koulutusta. Minuun ollaan yhteydessä monien eri koira-aiheiden tiimoilta. On tärkeää, että pystytään tarjoamaan asiakkaille laadukasta, ammattitaitoista opetusta. Vaikka käytäntö tuo paljon arvokasta oppia, teoreettinen osaaminen on välttämätöntä. Koiran käytöstavan tunteminen ja psykologinen lähestyminen on ehdotonta, kun muokataan ja muutetaan jo opittua käytöstapaa.

Koirien käyttäytymistä ja koulutusta kehitetään ja tutkitaan jatkuvasti. Pysyäkseni ajan tasalla luen alan julkaisuja, opiskelen ja osallistun seminaareihin. Merkittävimmät seminaarit ja kurssit Englannissa ja Ruotsissa, koulutukseni lisäksi, ovat liittyneet eläinten hyvinvointiin, etologiaan, kouluttamiseen, ongelmakäyttäytymiseen ja oppimispsykologiaan (luennoitsijat mm. Dr. Ian Dunbar, Dr Roger Mugford, Prof. Linda Keeling, Prof. James Serpell, Prof. Peter Neville, unohtamatta FM biologi ja koiraterapeutti Christina von Pfaler ja koira-asiantuntija ja kouluttaja Noga Ronen). 

Olen myös APDT:n (Association of Professional Dog Trainers), Kokonaisvaltaisen koiranjalostuksen tuki ry:n, Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen- sekä Suomen Kennelliiton jäsen. Olen myös suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin hyväksytysti.

 

Eläinten parissa olen viihtynyt lapsuudesta saakka ja koirat ovat aina kuuluneet elämääni. Hyvä käytännön oppi on alkanut omien koirieni kautta. Myös oman koiran sairastumisen myötä koirien käyttäytyminen alkoi kiinnostamaan 90-luvulla. Silloin käytäntö oli erilainen ja oppimisteoriat puutteellisia. Vaikka koulutusmenetelmät ovat muuttuneet ajan kuluessa, vielä tänäkin päivänä kohtaa eläinten koulutukseen liittyviä harmillisia myyttejä, joka saa pohtimaan ihmisten ja eläinten näkökulmaa ja arvoa. 

Koira on yksilö ja kokonaisuus - Sen olemus ja käyttäytyminen on yleiskuva sen hyvinvoinnista. 

 Koirakonsultti

 Titti Creutziger