Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Koska kannattaa tukeutua koirakonsultin apuun?

Usein ajatellaan että koira-asiantuntijalle soitetaan vasta silloin, kun tilanne on riistäytynyt täysin käsistä. Pennun koulutus tai aikuisen koiran koulutus - On hyvä muistaa, että aikaa ja vaivaa säästyy, kun jo aikaisemmassa vaiheessa tukeudutaan apuun. Kuten esimerkiksi näissä tapauksissa:

 

Uusi koiran omistaja 

Uudella koiran omistajalla on paljon opittavaa koiran kouluttamisessa, joka liittyy puhtaasti oikeaan tekniikkaan ja palkitsemisen ajoitukseen. Vaikka lapsuudenkodissa on ollut koira, ei välttämättä tiedä mitä pitäisi vahvistaa ja miten vietit ja vaistot voidaan hyödyntää oikealla tavalla. Miten ajoittaa vihjeet ja käyttää palkkiot oikein? Koirakoulu DogHow auttaa hallitsemaan tekniikkaa, jolla  saavuttaa toivotut tulokset.

 

Pentukoulutus, nuori ja aikuinen koira

Me kaikki tiedämme, että  pennut tarvitsevat koulutusta, mutta miten kouluttaa nuoria ja aikuisia koiria? Koira oppii uutta ja voi kehittyä vanhoissa taidoissa läpi elämänsä, jos koulutusta jatketaan. Koirakoulu DogHow auttaa ja neuvoo pentukoulutuksen lisäksi miten koiran jatkokoulutusta kannattaa suorittaa.

 

Kodinvaihtaja tai rescuekoira

Kodinvaihtajilla on aina uusi tilanne ja uusi elämä edessä. Tämä aiheuttaa monta kertaa ongelmia, joihin ei osata etukäteen varautua. Oikeilla harjoituksilla voi helpottaa koiran sopeutumista uuteen kotiin ja rutiineihin. Doghown koirien ammattikouluttaja auttaa tilanteen arvioimisessa ja koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa, tavoitteena hyvä ja luotettava side, jotta arki lähtee sujuvaan alkuun.

 

Emotionaalinen koiran omistaja

Joskus liian tavoitteellinen koiran koulutus voi koitua ongelmaksi. Ahdistus ja turhautuminen saattaa johtaa koiran reagoimaan tavalla, joka vain pahentaa ei-toivottua toimintatapaa. Koirakoulu DogHow auttaa löytämään oikean koulutustavan koiran ohjaamisessa, jotta halutut ja pysyvät tulokset saavutetaan.

 

Korkeat tavoitteet ja suunnitelmat koiran suhteen

Tavoitteellinen käyttäytyminen, harrastukset ja suoritukset edellyttää hyvää ja kehittyvää vuorovaikutustaitoa sekä omistajan ja koiran suhteelta. Mitä tahansa koiralle päätetäänkin opettaa tai kouluttaa, kaikki lähtee aina hyvästä kontaktista ja koiran ymmärtämisestä yksilönä. Koirakoulu DogHow auttaa omistajaa ja koiraa ymmärtämään toisiaan paremmin sekä pääsemään hyvään alkuun molemmille sopivaan harrastukseen.

 

 

Pelokas koira, agressiivinen koira, koiran käytöshäiriöAggressiivinen koira tarvitsee aina koulutuksellista apuaAggressiivinen koira tarvitsee aina koulutuksellista apua

Jos koira osoittaa uhkaavia käyttäytymisen merkkejä, joka voi vaarantaa omistajan, koiran, muut ihmiset tai muiden koirat vaaraan, on parasta työskennellä koira-ammattilaisen kanssa. Jos koirasi on jo purrut, olet velvollinen hakemaan apua!

Koirakoulu DogHow:lla on koulutusta, kokemusta ja tietoa koirien ongelmakäyttäytymisestä, jonka avulla pyritään löytää turvallisemman käyttäytymismallin vanhan tilalle.

 

 

 

 

Ongelmakoirakouluttaja Titti Creutziger Helsinki Espoo Vantaa Sipoo ja PorvooOngelmakoirakouluttaja Titti Creutziger Helsinki Espoo Vantaa Sipoo ja Porvoo

 

Lopuksi haluan vielä todeta, että koirankouluttajan apuun kannattaa satsata viimeistään silloin, kun koiralla ilmenee joku käyttäytyminen josta halutaan eroon. Pieni tai iso, mitä nopeammin tartutaan epäkohtaan, sen helpommin siitä pääsee eroon. Ota huomioon että koirille tarkoitetut apuvälineet (esim. karkotteet ja suihkeet, haukunestopannat ja vedonestovaljaat, kuonokopat ym.) eivät yksinään poista käyttäytymiseen liittyvät syyt. Kun oikeilla harjoituksilla lähtee liikkeelle, usein aika pienellä vaivalla, pääsee myös pysyviin tuloksiin. Ei kannata päätyä umpikujaan vaan tarttua toimeen - Koiraan liittyvät ns. ei-toivotut käyttäytymiset ovat ratkaistavissa, kun tiedetään syyt, seuraukset ja oikeat toimintatavat, silloin myös arki sujuu huomattavasti mukavammin.

 

Koirien ammattikouluttaja Titti Creutziger  p. 040 355 1800

Koirien käytöskliniikka Koirakoulu Doghow Koirien käytöskliniikka Koirakoulu Doghow